A vasárnapi napos idő hétfőn is folytatódik , de a déli óráktól néhol zápor, zivatar is kialakulhat a gomolyfelhőkből. A vasárnapi napos idő hétfőn is folytatódik, de a déli óráktól néhol zápor, zivatar is kialakulhat a gomolyfelhőkből.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Vasárnap napközben a gomolyfelhő-képződésből a Közép-Dunántúlon és északkeleten néhol zápor, zivatar előfordulhat. Éjszaka a gomolyfelhők szertefoszlanak, és többnyire derült lesz az ég. Hétfőn délelőtt napos idő várható, majd a déli óráktól egyre több gomolyfelhő képződik. Főként a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északias szél napközben időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 10 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél több fokkal is hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19, 23 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában:

A Skandináv-félsziget feletti középponttal anticiklon található, amelynek területén kevés a felhő, sok a napsütés. A magasnyomású képződmény peremén – a Kelet-európai-síkság keleti részén, Dél-Olaszország felett, valamint Franciaországtól nyugatra – sekély ciklonok örvénylenek, és a felsorolt tájakon több helyen fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke kontinensünk legnagyobb részén 18, 25 fok között változik, ennél hűvösebb csupán a tartósan csapadékos vidékeken van. Ugyanakkor Délnyugat-Európában a délutáni órákra 26, 31 fokig melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig magassági hidegörvény alakítja, ezért erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk.