Második helyezést ért el a miskolci csapat a K&H Vigyázz! Kész! Pénz! országos tudásverseny döntőjében

Lezárult a tanév eleje  óta zajló K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny, melyre 226 iskolából 539 csapat nevezett, és összesen 2700 tanuló tette próbára pénzügyi ismereteit. Az 1-2. osztályosok versenyét egy budapesti általános iskola nyerte, a miskolci Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola csapata a második helyet szerezte meg. A K&H a verseny során nemcsak a tanulókat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazta. A zsűriben a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal képviselői mellett gyakorló szülőként a Barátok közt népszerű színésznője, Varga Izabella is helyet foglalt.

 

„A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny döntőjébe 32 csapat jutott tovább, akik közül a miskolci Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola csapata kiemelkedően szerepelt, hiszen második helyezést értek el az 1-2. osztályosok versenyén. Gratulálunk minden bátor kisiskolásnak, hogy bizonyította tudását és kreativitását a versenyben, és köszönjük a felkészítő tanárok áldozatos munkáját” – mondta el a döntőn a zsűri képviseletében Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője.

A K&H Csoport kiemelten fontosnak tartja a fiatalok pénzügyi oktatását, hogy felnőttként jobban eligazodjanak a pénz világában, és tudatos döntéseket hozzanak. Ezért indította útjára az országos tudásversenyt, melynek sikerét bizonyítja, hogy immár második alkalommal rendezte meg a versenyt, és ebben a tanévben háromszor több, 226 iskolából 539 csapat nevezett a vetélkedőbe. A versenyben részt vevő tanulók száma pedig megnégyszereződött: összesen 2700 kisdiák dolgozott az első forduló feladatain.

A versenyre általános iskolai tanulók nevezhettek, 3-5 fős csapatokkal, 4 kategóriában (1-2., 3-4., 5-6.és 7-8. osztályosok). A online fordulót követően régiónként és kategóriánként 5-5 csapat jutott tovább, akik a regionális középdöntőkben – Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Zalaegerszegen, Kecskeméten, Győrött és Miskolcon – mérhették össze tudásukat. A budapesti döntőben kategóriánként a 8 régió legjobb csapatai versenyeztek egymással. A alsósoknak többek között pénzfelismeréssel, számolással, szövegértéssel kapcsolatos játékos feladatokkal kellett megbírkózniuk. A felsősöknek egy család nagybevásárlása és költségvetése felől kellett dönteniük, beleélhették magukat a hitelkérelmezők és kockázatkezelők helyezetébe, üzleti tervet kellett készíteniük, valamint be kellett bizonyítaniuk, hogy megértik az alapvető pénzügyekről szóló híreket.

A verseny során a K&H Csoport nemcsak a diákokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazta. A gyerekek Netbookot, iPod-ot, hordozható DVD lejátszót, digitális rajztáblát, IceWatch karórát és Geomag játékot, az iskolák irodatechnikai berendezést, sportszercsomagot, valamint könyvcsomagot nyerhettek. A felkészítő pedagógusok munkáját ajándékutalvánnyal jutalmazták.

A K&H Csoport a verseny elbírálására Szalay Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Kultúra Központ vezetőjét, Dr. Grimm Krisztinát, a Fogyasztóvédelmi Iroda vizsgáló vezető főtanácsosát, Macher Szabolcsot az r-time ügyfélkapcsolati igazgatóját, Kohári Editet, a Frame Film Kft. ügyvezető igazgatóját, Holló Márta televíziós szerkesztőt és műsorvezetőt, valamint Varga Izabella színművésznőt kérte fel. A zsűriben dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője és Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója is helyet foglalt.

A verseny részletei a www.kh-ezkeszpenz.hu weboldalon találhatók.