Rombadöntő, végletes eladósító. Pfliegler Péter Miskolc alpolgármesterének közleménye

Pfliegler Péter Miskolc alpolgármesterének közleménye

 

Mokrai Mihály, egykori alpolgármester Miskolc városának ünnepén, az ünnepi közgyűlést röviddel megelőzően tartalmában és megfogalmazásában egyaránt méltatlan sajtótájékoztatót tartott.

Mokrai Mihály, a miskolci egészségügy néhány évvel ezelőtti rombadöntője és végletes eladósítója személyeskedéstől hemzsegő szöveget tett közzé. Ebben képviselőhöz méltatlan és udvariatlan módon támadja városunk országgyűlési képviselő asszonyát és saját települését.

Ezt a minősíthetetlen és alaptalan hangütést visszautasítjuk. Miskolc vezetése folyamatosan tárgyal a városunkban befektetni szándékozó külföldi vagy hazai cégekkel és gazdasági társaságokkal a munkahelyteremtés érdekében.

Ezek a tárgyalások van, amikor sikerre vezetnek, legutóbb például a finn és a német befektetők esetében. Természetesen van, amikor legjobb szándékunk ellenére sem valósulnak meg terveink, és a befektető más
célterületet választ – ez nem meglepő, hiszen Magyarországon és Közép-Európában ádáz verseny folyik a befektetésekért úgy régiós, mint városi szinten.

Emberi, politikusi méltóságunk megőrzése, gondolataink nyilvánossággal való közlése viszont mindnyájunk számára folyamatos felelősséget ró. Ennek gyakorlására biztatjuk Mokrai Mihály képviselőt is: arra kérjük, megalapozatlan hangulatkeltésével ne akadályozza a városvezetést munkahelyteremtési szándékainak elérésében.

Miskolc, 2012. május 12.
Pfliegler Péter alpolgármester