Tisztelt Szerkesztő  Úr!

 

Gyurcsány Ferenc csatolt meghatalmazás alapján eljáró jogi képviselője ezúton tisztelettel

k é r e m

hogy a Pp. 342. § (1) bekezdése alapján, az Északhírnök portál (www.eszakhirnok.hu) által 2012. április 28. napján közölt, mai napig elérhető „Bréking. Gyurcsány a sógora szakdolgozatát használva diplomázott” címmel megjelent írásával kapcsolatosan helyreigazítást tenni szíveskedjen az alábbiak szerint:

A fenti címen közölt cikkben ugyanis a mai napig az a valótlan állítás olvasható, hogy:

„A Hír Tv beszámolója szerint a volt miniszterelnök az első nyilatkozatában azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy valaki hasonló tárgyban írt diplomamunkát. Később úgy pontosított, hogy használta a másik dolgozatot a sajátja elkészítésekor.”

A hírben szereplő közlés minden ténybeli alapot nélkülöző valótlan tény híresztelését tartalmazza, amely Ügyfelem jó hírnevét egyértelműen sérti, ugyanis Ügyfelem nem állította, hogy a szakdolgozatot használta saját szakdolgozata elkészítésékor, csupán azt ismerte el, hogy a szakdolgozatot felhasználhatta. A hírben szereplő közlés továbbá hamis színben tünteti fel Ügyfelemet, ugyanis azt a látszatot kelti, mintha Ügyfelem hazudott volna, és a Hír TV kérdései nyomán ellentmondásba keveredett volna önmagával.

Tisztelettel felhívom figyelmét arra, hogy a töretlen bírói gyakorlat alapján helye van sajtó-helyreigazításnak valótlan tény híresztelése esetén is, tehát az olyan közleménnyel szemben sincs jogi akadálya a kérelem előterjesztésének, amely híven közli más személy valótlan tényállítást tartalmazó állítását.

(http://eszakhirnok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=17395:breking-gyurcsany-a-sogora-szakdolgozatat-hasznalva-diplomazott&catid=2:belfold&Itemid=4), így az igényérvényesítési határidő a folyamatos jogsértés miatt nyitva áll.

Mindezekre tekintettel a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 12. § (1) bekezdése alapján az alábbi helyreigazító közlemény közzétételét kérem mindaddig, míg a sérelmezett tartalom is elérhető:

Kérem, hogy a helyreigazítási kötelezettségüknek a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 12. §-ának megfelelő határidőben és módon szíveskedjenek eleget tenni, ellenkező esetben Ügyfelem kénytelen bírósági eljárás keretében érvényesíteni jogos igényét.

Szombathely, 2012. május 14.

Tisztelettel: Dr. Czeglédy Csaba