Május 27-e éjfélig lehet előnevezést leadni a 20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyre, melyet június 9-én rendeznek meg. A szervezők a hatalmas érdeklődés miatt hosszabították meg a határidőt, tudtuk meg Brógli Máté technikai igazgatótól.

 

A 20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny hegyi-futó viadal június 9-én, szombaton lesz Miskolcon, a rajt, a cél és a versenyközpont a Csanyik-völgy, Királyasztal környékén lesz.
Az itthon és külföldön egyaránt a legjobb hegyi-ultrafutók között jegyzett Németh Csaba, egyébiránt a rendező Marathon Club SE szakmai alelnöke jelölte ki az újítást jelentő 10, 5 km-es körpályát, melynek útvonala 95 százalékban dózer-, illetve erdei út. Ebből adódóan a futók (kivéve a kismaraton résztvevőit), a választott távnak megfelelően legalább egyszer, vagy többször visszatérnek a versenyközpontba, így az érdeklődők, családtagok, kísérők számára folyamatosan nyomon követhető lesz a körönként 300 méter szintemelkedéssel nehezített verseny mindenkori állása. A verseny hangulatáról, a jelenlevők megfelelő tájékoztatásáról az országszerte méltán elismert szpíker, a kaposvári Péter Attilát gondoskodik majd.

Öt távon

A 20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny utolsó állomása a 2. Borsodi Félmaratoni Kupa-sorozatnak, egyben pontszerző helye az EDF-DÉMÁSZ Olimpiai Ötpróba-London 2012-sorozatnak! Az előnevezésre tehát május 27-e éjfélig van lehetőség a http://www.hegyimaraton.hu/ honlapon.

Kerékpáros maraton

Nem ez az egyetlen verseny azonban a hétvégén! A miskolci Maratoni Hétvége második versenynapján, június 10-én, vasárnap – azonos helyszínen – rendezi meg az I. Kondenzgyík Maraton Miskolc névre keresztelt hegyikerékpáros országos rangsoroló versenyt a Freeriderz SC. A Csanyik-völgy – Királyasztal környékén, erdei dózer utakon egy 28 km-es, 600 méter szintemelkedésű körpályán, az alábbi versenyszámokban zajlik majd az erőpróba: „A” táv – 84 km, 3 kör (3 x 28 km), „B” táv – 56 km, 2 kör (2 x 28 km), „C” táv – 28 km, 1 kör (1 x 28 km), „D” táv – váltó (3×28 km), Gyermek verseny (ovisoktól a 12 évesekig, csak szülői kísérettel). A versenyszámok közül kiemelendő a háromtagú váltó, mely az összeszokott csapatok és a bulisabb kerékpárosok számára egyaránt nagy érdeklődésre tarthat számot. A kerékpárosok – ugyan úgy, ahogy a futók is – szintén minden körben visszatérnek majd a versenyközpontba.

A verseny kommentátora a 40. születésnapját előző nap ünneplő Bíró Ádám lesz, akit mindenki barátjaként üdvözöl a „montis” világban.
A Magyar Mountain-bike Szakági Szövetség az 1. Kondenzgyík Maraton Miskolc ellenőrének a miskolci gyökerekkel rendelkező Lőrincz Olivért, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenybíróját jelölte ki.
A Maratoni Hétvége fővédnökének Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét és Mengyi Rolandot, a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat elnökét kérték fel a szervezők.
A látványosnak és hangulatosnak ígérkező, amatőröknek és profiknak egyaránt ajánlott esemény mindkét napján chipes időmérés lesz, de a nevezési díjak tartalmazzák a versenyek egyedi emblémázott pólóit, a frissítést, oklevelet/célfotót és a célba érkezés után egy adag meleg ételt is.

minap.hu