Tisztelt Sajtó! Kormányhivatal gyámhivatala  IV-C/255-9/2012 ikt. Sz. végzést hozott, melyben Lyukóvölgy térségében megállapította, hogy Miskolc MJV jegyző eljárása nem felelt meg a jogszabályoknak, a határozatát megsemmisítette és új eljárás lefolytatására utasította.

https://acrobat.com/app.html#d=s8q7I1Yy5t*M7Jfg5a2mCQ

Részletek:

Egyesületünk a Lyukóvölgyben hatósági ellenőrzésen vett részt, mely alkalommal egy konkrét gyerekveszélyeztetést jelentett be.

Kormányhivatal megállapította, hogy folyamatosan, többször a valós tényekkel ellentétes határozatot hozott Miskolc MJV Jegyzője, a gyermekveszélyeztetés megszüntetése érdekében nem intézkedett, azzal, hogy a környezettanulmányban hiába állapította meg, hogy lakcím-bejelentkezés nincs, (mivel olyan állapotok vannak, hogy az nem is lehetséges) azt fel sem vette a jegyzőkönyvekbe.

A családgondozó azt felvette a jegyzőkönyvekbe, hogy illegális áramvételezés van és az veszélyforrást jelent a gyermek számára, de a jegyzőkönyveket ezután úgy hamisították meg, hogy abban azt rögzítették, hogy a lakhatással kapcsolatban mindent rendben találtak, intézkedés nem szükséges.

(„Eléfelejtették” a jegyzőkönyvekben rögzíteni, hogy a szülő elsőrendű kötelezettsége a gyermek lakhatását biztosítani, melynek nem tesz eleget.)

A segélyek igénylésénél valószínűsíthetően a költségvetési csalásban, mint bűnsegéd közreműködtek abban, hogy a segély igénylésekor hamisan az államot félrevezetve rögzítették a lakhatást, mintha az teljesen rendben volna.

Mindezek figyelembevételével a Kormányhivatal végzésben megsemmisítette Miskolc MJV Jegyző végzéseit és utasította Új eljárás lefolytatására.

A Miskolcon megrendezésre kerülő Baranta világkupával kapcsolatban Május 19.-én 10.00.-tól 16.00.-ig a konferenciasátorban tiszteletbeli Elnökünk Orosz Mihály Zoltán Érpatak Polgármestere is részt fog venni, melyen előadó is lesz. Az előadásának része lesz a gyermekvédelmi problémák és annak pályázati és egyéb pénzeszközök nélküli megoldása, mely eljárások immár két éve fel vannak ajánlva Miskolc város vezetői részére, de eddig érdemi érdeklődés nem történt részükről.

Miskolc 2012-05-15

Szemes István elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

Bővebb információért keresse fel honlapunkat.:

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/