Szar munka Miskolcon. Mint gépészmérnök arra saccolok…

Tisztelt Szerkesztők. A városi portálon  olvastam arról, hogy festik a miskolci vasúti hidakat . A képet néhány napja fotóztam az Egyetemi -vasúti hídnál. Látszik a képen, hogy mek mesterek végeztek, hitvány szar munkát. Mint gépészmérnök arra saccolok, hogy nem rozsdátlanították le a hidat.  Elnézést az erős szavakért, de nagyon ideges lettem a cikk elolvasása után. Küldöm a cikket is. (lejjebb)
Molnár Tamás SzerencsP1370979_640x480_640x480

 

 

Április közepe óta van felállványozva a hejőcsabai vasúti híd, a munkák miatt félpályás útlezárás van a 3-as főút érintett szakaszán. Mint megtudtuk, a június végéig tartó munkák során a híd korrózió elleni bevonatát újítják fel, és a fogalom korlátozása mellett rövidebb időszakokban vágányzár is szükségessé vált a hídon.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága a minap.hu érdeklődésére elmondta, a híd utoljára 1985-ben kapott korrózióvédelmet, ezért a felújítása időszerű volt. Mint írják, a Tiszai pályaudvar és a Mészkőbánya vasútvonalon lévő acélhíd felújítását az A-HÍD Építő Zrt. végzi április 16. és június 30. között.

A felújítás a közúti közlekedés részbeni forgalomkorlátozásával, a vasúton pedig a csak tehervonatok által használt pályaszakasz lezárásával jár. A 3-as főúton a munkák végéig a négy sávból kettőt (ahol éppen a munkát végzik) lezárnak, természetesen a sávok lezárása a közútkezelő hozzájárulásával, engedélyével történik. Vágányzár kétszer lesz a felújítás során, az első április 16. és május 10. között van, tehát jelenleg is tart, a második pedig május 21. és június 10. között lesz. Mint a MÁV közleménye leszögezi, a vágányzár csak tehervonatokat érint, és a vasúti szállító cégekkel előre egyeztették az időpontokat.

A vasúti építmények, műtárgyak műszaki felügyeletéről egyébként jogszabályok is rendelkeznek, ezért a MÁV meghatározott időközönként ellenőrzi azokat, felméri állapotukat. A hidakat a vasút üzemeltetője vagy a híd kezelője a közlekedésbiztonság érdekében a vonatkozó műszaki szabályozás szerinti szakszerű felügyelet alatt köteles tartani, illetve köteles gondoskodni arról, hogy azok állandóan üzemképes, forgalombiztos állapotban legyenek.

Nem ez az egyetlen, MÁV által végzett felújítás Miskolcon. Mint arról a minap.hu is beszámolt, a napokban fejeződött be a Miskolc – Diósgyőr – Vasgyár vasútvonal és a Puskin út kereszteződésében található útátjáró burkolatában lévő vízelvezető, a víznyelőrácsok és az aszfaltburkolat felújítása. A felújítás hamarosan az átjáró két oldalán lévő teljes csapórudas sorompó újrafestésével folytatódik.