Hétköznapok Észak-Thaiföldön címmel egy távoli és különleges világ mindennapjairól tart vetített képes előadást Teveli Judit könyvtáros május 17-én, csütörtök délután 4 órától Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban.

 

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod Megyei Szervezete és a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár által közösen szervezett programra várják mindazokat, akik szeretnének többet tudni Thaiföld múltjáról, a thai kultúráról, az ott élő emberek szokásairól, mindennapjairól. Az előadó, Teveli Judit eredeti szakmáját tekintve könyvtáros, így thaiföldi útjai során természetesen felkeresett könyvtárakat is. Ennek köszönhetően olyan részleteit is megismerhetik az érdeklődők az ottani hétköznapoknak, amelyek egyetlen turistaút programjában sem szerepelnek.

Teveli Judit évekig dolgozott Budapesten vállalati szakkönyvtárban könyvtárosként, könyvtárvezetőként, majd az Ipari Informatikai Központban a teljes ipari szakkönyvtári hálózat koordinátoraként. Később szabadúszóként mint információmenedzser, lapszerkesztő, PR-tanácsadó tevékenykedett. A könyv- és a könyvtáros szakmában a marketing különböző területeivel foglalkozott. Dolgozott a Magyar Rádió PR osztályának, több éven át részt vett a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szervezésében, és a Frankfurti Könyvvásár szervezésében is, amikor Magyarország volt a díszvendég.

Teveli Judit Thaiföldre magánemberként, világjáró fiának köszönhetően jutott el először, és mivel már közel két évet töltött el ebben a varázslatos országban, egyre több olyan élménnyel gyarapodott, melyet szívesen oszt meg másokkal is.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a megyei könyvtárba (Miskolc, Görgey Artúr u. 11.) ingyenesen látogatható programunkra!