Zsiga Tiszában, Kriza Adidasban

Már szinte minden magára valamit  adó faluban szerveznek utcai futóversenyt, Miskolcon persze nem. Érdekes módon szocik erőlködtek a sztrít vonalon is, de csak egy hót érdektelen, folytatás nélküli gyalogló versenyt tudtak összehozni. Gyurcsány is fut, cikk itt.
Az elmúlt héten egy rendezvény kapcsán aztán megnézhettük a városvezetést akcióban, amint egy lájtos futással átrobogtak a belvároson.
Lássuk a pörformanszt, a cucc, a lábak és a felsőtest összefüggésében. Azt rögtön kiderült, hogy belektől feszülő, neccatlétás sofőr dizájn már nem divat ebben a körben sem. Kütyübuziknak lehet érdekes, hogy ha valaki ad magára manapság, akkor futó kompjuterrel nyomja, és a cipőjében egy mikrocsip figyel, ilyeneket viszont nem láttunk.
A felső cuccokkal nem is volt gond, annál inkább a dorkókkal, ami mint tudjuk, a futás alfája és omegája. Kriza polgármester meglehetősen sportos benyomást tett, a lábát vizslatva „foci a haverokkal” aktivitásra gondolnék első blikkre. Viszont ha ledobna egy tizest, az biztos javítaná az újraválasztás esélyeit a hölgyek körében. A cipője egy középkategóriás futó Adidas volt, amiért jár a pluszpont. Zsiga Marcell, mint sportért felelős jóval szigorúbb elbírálás alá esik. Jó futóstílusban nyomta, viszont most van az a pillanat nála, ha nem kezd full sportos életet élni, komoly gondjai lesznek a későbbiekben, és az a legkevesebb, hogy bizonyos körökben megkérdőjelezik sportmanuszi ambícióit. A cipője mellett nem tudunk szó nélkül elmenni. Egy Tisza skárpi volt rajta. Mint ismert, a retró igényeket kielégítendő újra kezdték gyártani a márkát, de ránézésre Zsigáé eredeti, azaz több évtizedes darab volt. Nincs is ezzel gond, csak annyi, hogy futásra teljesen alkalmatlan a márka. A régi meg az új is. Ránézésre Pfiegler alpolgi van a legjobb bőrben, már ami az életkort és a kiállás összefüggést illeti. A cipőjét nézve viszont csak annyit tudtunk megállapítani, hogy valami márkás darab, de nem az elmúlt öt évben szerelték össze Kínában… A legnagyobb csalódás a csapat egyik hölgytagja, Szabó Brigitta, a Misi vezetője volt, mert nem futócipőben futott, és bizony egy személyedzőnek is volna feladata az igazgatónővel, akinek a cég két lábon járó reklámjának kellene lennie. Mindenképpen érdemes szót vesztegetni a színház igazgatójáról, aki igazi karaktergyilkosságot vállalt fel magával szemben, amikor színházi ember létére délelőtt felkelt, és futott Kriza Ákos mellett. Nála inkább gegnek fogjuk fel, hogy olyan kínai vászon dorkóban csattogott, aminek annyira vékony talpa van, hogyha rá lép az ember egy bolhára, meg tudja állapítani, hogy fiú, vagy lány egyedről van szó.P1380893_640x480P1380918_640x480P1380876_640x480