Berzék nem kér a cigánybűnözésből  – mondta  például Balla Gergő országgyűlési képviselő, aki felidézi, hogy amikor a parlamentben előjött a témával, Ujhelyi István levezető elnök kikapcsolta a mikrofonját. „Azt mondta, ez a kifejezés nem való a parlamentbe, szerintem viszont Magyarországra nem való” – mondta Balla. Szerinte azok, akik ma tagadják, hogy létezik ez a jelenség, hamarosan könnyen lehet, hogy a saját bőrükön kell, hogy megtapasztalják azt. „Nem fogjuk megvédeni őket, csak azokat, akik szembenéznek azzal, hogy létezik cigánybűnözés” – mondta Balla. „Azért is kell demonstrálni, hogy többet ne fordulhasson elő az, mint a Cozma-ügyben, hogy a bíró még enyhíti is a gyilkosok  ítletét.”

 

„Kötelet! – kiabálták be ekkor a nézők közül.

Még keményebb volt Gyüre Csaba képvielő, aki először Kövér Lászlónak, Gyurcsány Ferencnek, Sólyom Lászlónak és Orbán Viktornak üzent, akik szerinte csak akkor mennek gyászolni, ha nem magyarok az áldozatok (vélhetően a cigánygyilkosságok áldozatainak temetésére és az Élet menetére utalt.) „Ha valaki kimondja, hogy holokauszt, akkor mindenki összeszalad emlékezni, de ha egy magyar ember az áldozat, hol vannak ilyenkor?” – kérdezte, mire egy „Hazaáruló férgek! volt a válasz a közönségből.

A rend társadalma
Gyüre szerint a kormány által egyenruhás bűnözőknek hívott csoportok valójában súlyos problémákra akarják felhívni a figyelmet, de hiába, mert a kormány nem törődik a valódi problémákkal. Az egyenruhások szerinte a rend társadalmát akarják felépíteni, de Magyarországon ma már bűn, ha valaki szereti a hazáját.

„Orbán azzal büszkélkedik, hogy felszámolták a paramilitáris szervezeteket. Örömmel látom, ez mégsem sikerült” – mondta, miközben az előtte zárt alakzatban álló fekete-fehér ruhás gárdistákra illetve a katonai-terepszínű Magyar Nemzeti Gárda és Őrsereg-tagokra nézett.

Cigánytémában még tovább ment: szerinte már nem is cigánybűnözés, hanem cigányterrorizmus van Magyarországon. Gyüre szerint a cigány gyerekekbe ma azt nevelik, hogy a saját fajtájukat tiszteljék, de a magyarokkal bármit meg lehet tenni, úgysem áll ki értük senki-írja az index.hu