Szegedi Csanád valószínűleg elindul a párt borsodi elnöki tisztéért

Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselője, a párt országos alelnöke valószínűleg elindul a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki tisztéért. (Fotó: illusztráció)

A politikus az MTI-nek azt mondta: „valószínűsíthető, hogy megmérettetem magam”. Szegedi Csanád szerint várhatóan egy, másfél hónapon belül megtörténhet a tisztújítás a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezeténél. A Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöksége, Endrésik Zsolt elnökkel az élen április 15-én mondott le, a hvg.hu információja szerint azért, mert megromlott a kapcsolatuk Szegedi Csanáddal.
Endrésik Zsoltot a Jobbik képviselőcsoportja szerdán titkos szavazással kizárta az országgyűlési frakcióból, és kezdeményezi a pártból történő kizárását is. Az indoklás szerint a Jobbik számára egyértelművé vált, hogy Endrésik Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Kisgergely András és Nagyházi Zoltán önkormányzati képviselők „önös politikai érdekeik alapján, valótlan információkkal” a párt megosztására törekedtek.