Jól megtekerte a jól láthatóan dagadt bokámat, amitől majdnem lefordultam a székről, majd közölte, hogy nem jár nekem a rokkantkártya, panaszkodott az eszakhirnok.hu.nak egy asszony, aki úgy érzi, súlyosan diszkriminálták. Talán a foglalkozása miatt, vagy csak egyszerűen nem volt szimpatikus az orvosnak.  
A hölgy elmondta, évek óta folyamatos, fájdalmat okozó mozgásszervi problémái miatt orvosi segítségre szorul, és naponta jár különböző kezelésekre, hogy az állapota ne romoljon, és tudjon dolgozni. Emiatt kapott rokkantkártyát a kocsijára.
Mivel a kártya kiadását újra szabályozták. már nem a körzteti orvos javaslatára adják, hanem egy orvosi bizottság (Magyar Államkincstár Rehabilitációs és Szociális Bizottsága) dönt erről.
Amikor megérkeztem a vizsgálatra, rögtön csodálkoztam, mert szó sem volt bizottságról, hanem egy orvos fogadott. Az első kérdése az volt, hogy mi a foglalkozásom. Amikor meghallotta, hogy nem orvos vagyok és mivel foglakozom, látni lehetett rajta, hogy ez nem tetszik neki. Rögtön közölte, hogy a leleteim, a röntgen felvételeim nem érdeklik, hanem megvizsgálja a lábamat. Aztán jött az a fájdalmas pillanat, majd a gyors döntés. Ha lehetőségem lett volna, elmondtam volna neki azt is, hogy autó nélkül szinte járni sem tudok, én pedig nem szeretnék sok időt táppénzen tölteni, ha nem muszáj. Jól van ez így?