Madridban fogtak el és spanyol rendőrök hoztak haza Magyarországra egy kamionsofőrként dolgozó, 45 éves komáromi asszonyt, aki a gyanú szerint bántalmazta egy mozgáskorlátozott férfi és vak fia gondozóját, majd 700 ezer forintot rabolt el tőlük. A nőt a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte.

 

Április 12-én hajnalban egy 83 éves mozgásképtelen férfi, 43 éves vak fia és az ápolójuk kért rendőri segítséget, miután egy ismeretlen nő kirabolta őket, idézte fel az előzményeket Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az elkövető a komáromi családi ház nyitott kapuján bement az udvarra, ott lekapcsolta a villanyóra automatáját, ezzel áramszünetet okozva.

A gondozó a villanyórához indulva a bejárati ajtónál szembetalálkozott egy nővel, aki megtámadta és pénzt követelt. Dulakodás után az elkövető berúgta az ajtót. A bántalmazástól tartva 700 ezer forintot adtak át a támadónak, aki ezt kevesellte, de miután a fenyegetések hatására sem kapott többet, elmenekült.

A nyomozók kiderítették, hogy a szolgálatban lévő gondozón kívül a házban lakóknak van egy másik ápolójuk is, és az ő lányának olyan autója van, amilyet a szemtanúk láttak a helyszínen. A rendőrök keresni kezdték a 45 éves asszonyt, aki kamionsofőrként dolgozott és a bűncselekmény napján indult el Spanyolországba. A telephelyen lévő autójában megtalálták a bűncselekmény elkövetése során viselt, véres ruhákat.

A nő ellen április 15-én európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság. Az asszonyt két nappal később, április 17-én Madridban elfogták és őrizetbe vették a spanyol rendőrök. A gyanúsítottat szerdán kora este szállították Magyarországra és a Liszt Ferenc-repülőtéren adták át a komáromi rendőröknek. Az asszony a kihallgatása során részben beismerő vallomást tett.

A nőt a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte.