Gyurcsány vonuljon vissza, és keresse eltűnt szakdolgozatát!

A kereszténydemokraták az  MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt írták: most, hogy sajtóértesülések szerint kiderült, Gyurcsány Ferenc bizonyosan használta saját diplomamunkájához volt sógora szóról szóra megegyező című szakdolgozatát, és komolyan vetül rá az esetleges plágium gyanúja, újra aktuális a kérdés, hogy „meddig prédikál még vízről Gyurcsány Ferenc, miközben bort iszik”.
Felidézték, hogy Schmitt Pálnak az államfői posztról való lemondása előtt Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: Schmitt Pál nem csak az erkölcsi érzékét veszítette el, de a politikai realitásérzékét is. „A KISZ, az MSZP és a DK erkölcsi magaslatain lavírozó Gyurcsány jó lenne, ha vagdalkozásokra épülő politikai zuhanórepülése közben kicsit önmagára is tekintene, és ha már erkölcsi érzéke nincs, legalább politikai realitásérzékről tenne tanúságot, és végleg elhagyná a számára semmi jót nem ígérő politika színterét” – írták a KDNP-sek, hozzátéve, hogy jobb, ha még most visszavonul a volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke, és „otthoni magányában keresi tovább az egyetemről megmagyarázhatatlan módon eltűnt szakdolgozatának saját példányát”.
A HírTv Célpont című műsorában péntek este az hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi is megerősítette. A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke a HírTv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta a dolgozatot, és merített is belőle.