Átadták Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumot

A látogatóközpont, az abban  kialakított akváriumrendszer, a tíz hektáros bemutató- és kalandpark 2,2 milliárd forintba került.

 

A komplexum szervesen kapcsolódik a korábban elkészült turisztikai látványosságokhoz, a tájházhoz, tanösvényhez. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Varga Mihály Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a beruházást segítő szervezetek és hivatalok, vállalkozások képviselői, a környékbeli polgármesterek, valamint a helyiek is.

Varga Mihály, aki Tiszafüred és környéke országgyűlési képviselője is kifejtette, az előzmények hosszú időre nyúlnak vissza, a megvalósítás pedig kormányokon és önkormányzatokon átívelő folyamat volt. Köszönet illeti mindazokat, akik ebben közreműködtek. Fontos megmutatni ezt a csodálatos környéket, s Európa legnagyobb édesvízi akváriumával arra is kell ösztönözni mindenkit, hogy óvják meg a Tiszát, a sérülékeny természetet. A turizmust, mint kitörési pontot a politika mindig támogatta, az a cél, hogy a környéken még több beruházás valósuljon meg, amely itt tartja a vendégeket.

Bornemisza János, Poroszló polgármestere elmondta, a legtöbb attrakció már megtekinthető az akváriumokban és a parkban, pár héten belül pedig minden megérkezik. – Nagy felelősségünk, hogy megmutassuk, itthon is érdemes körülnézni. Köszönjük a kormányoknak a támogatást, a 2200 millió forintot másra is el lehetett volna költeni, igyekszünk élni a belünk vetett bizalommal – mondta a polgármester, majd megköszönte a jelenlegi és volt önkormányzati és parlamenti képviselőknek a segítséget.

A szalagátvágás után Hídvégi Üstös Pál, a Tisza-tó nagykövete elindult 1000 kilométeres velocipéd túrájára, körútjáról Kiskörére május 14-én érkezik majd meg.