A telekomadó tervezetéből kiderül , ismerősönként kell majd adózniuk a közösségi portált használóknak, a profilképekre is darabonként 3 forintot, míg a megosztás és a like után 2 forintot kell majd befizetni.  

 

Nem járnak jobban Farmville-felhasználók sem, nekik pontjaik után tizedet kell beszolgáltatniuk a netispánnak, aki a jövőben az internetes adóforintok beszedése felett őrködik. A CBA ismerősek jelölése szerencsére továbbra is ingyenes marad és a videotonos videókat is ingyen tölthetjük a Youtube-ról. Emelkedhet a kormányellenes kommentek költsége is, mivel kommentenként 7000 forintot kell majd befizetni, ha az nem támogatja a jelenleg (mindenkor) regnáló pártokat.

Az ellenzéki pártok szidása egyelőre díjmentes lesz, de elképzelhető, hogy itt is bevezetnek kulturális járulékot a trágár szavak után, amiből közvetlenül a Marslakók sorozatot támogatják. A szolgáltatók már tervezik Duty Free Teleházak létrehozatalát egyes nagykövetségek alagsorában, ahonnan kedvezményes áron lehetne barangolni a világhálón.

Az internetkávézókban a kávé után is kell majd fizetni, mivel benne van a szóban az internet kifejezés. A Google és a Youtube egyelőre elemzi annak a költségét, hogy a napi adatforgalma után mennyit kell majd kifizetnie, ennek érdekében ezt már beírták saját keresőjükbe, amíg ingyenesen tehetik ezt meg.

Szociális alapú internetet is létrehoznak majd, ahol olyan oldalakat tesznek ingyenesen elérhetővé, amit az idősek vagy a szellemileg kihívással küzdők használnak, mint például az Iwiw, a Blikk.hu és a Napiszar. A közszolgálati média oldalak látogatásakor ezután be kell majd lépni ügyfélkapunkon keresztül, mivel ezeket csak akkor vehetjük a jövőben ingyenesen igénybe, ha utána 10 percen keresztül igennel válaszolunk a Nézőpont Intézet minden kérdésére.