Fapadosok légitársaságok – a látszat sokszor csal, avagy mi a csel?

A látszat sokszor csal, hiszen a hatezer forintos, jegyár akár 28 ezerbe forintba is kerülhet, mire hozzájön a feladott poggyász, az online check-in és a hitelkártyás fizetés díja – írja csütörtöki számában a Népszabadság.

 

A Malév leállását követően drasztikusan megnőtt a diszkont-légitársaságok járatkínálata és hirdetési aktivitása, ezért fel kell vérteznünk magunkat némi ravaszsággal és információval, hogy az „olcsó” légitársaságok ne kopasszanak meg bennünket – figyelmeztet írásában a napilap. A Népszabadságban közölt táblázat szerint a feladott 15 kilós poggyászért a Budapestről induló legnépszerűbb fapadosok 4.125-10.200 közötti árat számolnak fel, a kártyás foglalás díja 1.100-2.900 forint.

A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy a fapadosok úgy tervezték a foglalási rendszereket, hogy a felsorolt szolgáltatásokból minél többet megvegyen és ne tűnjön fel neki, hogy lehetősége van nem kérni azokat. Például az elsőbbségi beszállás esetében a honlapokon alapértelmezésben az van beikszelve, hogy a kéri az utas, ha mégsem, ki kell kapcsolnia az opciót. A biztosítás esetében az állampolgárság megadását kérik, s csak a magyar megnevezés után találni azt az opciót, hogy „nem kérek biztosítást”. (MTI)