Miskolc városa és a Bosch miskolci vállalatai több projekten és együttműködési lehetőségen dolgoznak. Ez jó a Boschnak, hiszen hosszú távra terveznek Miskolcon, és jó a városnak is, hiszen a Bosch egyre fejlődik, újabb és újabb munkahelyeket teremt. A közös gondolkodás egy jó példája, hogy Dr. Kriza Ákos polgármester, Pfliegler Péter alpolgármester és Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója, Uwe Manggal a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. cégvezetőjével és Nagy Gáborral, a cég humánpolitikáért felelős igazgatójával 2012. április 17-én látogatást tett az Audi Hungária Motor Kft. győri gyárában, majd közös megbeszélésen vettek részt Borkai Zsolttal, Győr polgármesterével.
A felek megerősítették a városok és a befektetők kapcsolatát, tapasztalatokat cseréltek az oktatás-továbbképzés, a munkaerőhelyzet, a közös rendezvények és a szponzoráció területein.
Mindkét város vezetői és mindkét német cég vezetése hasznosnak nevezte az eszmecserét, amely az ipari befektetők és az önkormányzatok hatékony együttműködésére mutatott be sikeres példákat és adott további lehetőségeket a résztvevőknek.
Dr. Kriza Ákos a nap végén Miskolcot bemutató könyveket adott át Győr polgármesterének és az Audi vezetőinek, közöttük Dr. Johannes Roscheck úrnak, pénzügyi ügyvezető igazgatónak.