Négyen is Leisztinger Tamás  üzletemberre vallottak egy ingatlanos zsarolási ügyben, amelyben több mint egy éve felfüggesztette, az elmúlt napokban azonban újraindította a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

 

„Megbízóim köztiszteletben álló fehér kesztyűs urak, akik nem kívánják bemocskolni a kezüket.”, „Lelövesselek vagy agyonveresselek?”, „Lecsukatok mindenkit!” – ilyen mondatok hangzottak el három vállalkozó és egy állami cég volt vezérigazgatójának a tanúvallomásai szerint egy, az úgynevezett infoparkos telkekkel kapcsolatos zsarolási ügyben. A sértettek valamennyien Leisztinger Tamás üzletembert említik a fenyegetések kiindulópontjaként.

A nyomozás 2008-ban indult zsarolás gyanúja miatt, 2009-ben felfüggesztették, majd a napokban, miután az egyik sértett feljelentés-kiegészítést tett, újraindították. (A feljelentés-kiegészítés innen letölthető.) A rendőrség tájékoztatása szerint Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya ismeretlen tettes ellen folytatja zsarolás miatt az eljárást.

Az újbudai ingatlanügyhöz kapcsolódóan 2008-ban indult a nyomozás, a zsarolási ügyben érintett egy volt fővárosi MSZP-s képviselő is. A feljelentést tevő üzletembereket a Parlament Caféba invitálták beszélgetésre, ahová mindkét fél részéről hárman-hárman mentek el. A beszélgetésen a fővárosi képviselő állítólag kijelentette, hogy megbízói köztiszteletben álló fehér kesztyűs urak, akik nem szeretnék bemocskolni a fehér kesztyűjüket, ezért rábízták az ügyet.