„Ne riogassa senki a beiratkozás előtt álló gyermekek szüleit – erre szólította fel a szirmai és martin-kertvárosi általános iskolákkal kapcsolatban a közelmúltban sajtótájékoztatót tartó ellenzéki politikusokat Molnár Péter, a KDNP miskolci frakcióvezetője, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke.

Mint mondta, nem tartja helyesnek, hogy a szirmai, martin-kertvárosi választási kampány miatt a Jobbik az oktatás területén gyakorlatilag riogatás szintű, fals információkat dob be.
– Nem tudjuk, hogy mindez tudatos csúsztatás és pusztán a kampány miatt történik-e, vagy pedig tájékozatlanság miatt nyilatkoznak valótlanságokat, de mind a kettő hiba. Nagyon nem látjuk helyesnek, hogy a párt képviselői már kétszer is sajtótájékoztatót tartottak úgy, hogy azok fals információkra épültek – hangsúlyoztaMolnár Péter.

Az említett iskolák helyzetéről szólva a bizottsági elnök emlékeztetett, 2004-ben az akkori, szocialista városvezetés hajtott végre egy iskolaintegrációt, ennek során vonták össze a szirmai és a martin-kertvárosi iskolákat, mégpedig úgy, hogy a szirmai Bem József Általános iskola lett az anyaintézmény, a martin-kertvárosi Arany János Általános Iskola pedig annak tagiskolája.

– A közgyűlés a jövő heti ülésén tárgyalja többek között a szirmai iskola református fenntartásúvá válásáról szóló előterjesztést is. Ennek oka, hogy a református egyház több mint egy esztendeje jelezte az önkormányzat felé, hogy átvenné a városrész általános iskoláját és óvodáját. Minden ilyen intézményátadáskor az önkormányzat a beérkező igényeket alaposan mérlegeli, megvizsgálja, hiszen nekünk fontos, hogy a miskolci gyermekek megfelelő ellátást kapjanak – hangsúlyozta Molnár Péter. Hozzátette, világosan látszik, hogy szirmán az óvoda és az iskola református kezelésbe adásának nagyon nagy – jóval 80 százalék feletti – a támogatottsága a szülők és a pedagógusok részéről.-írja a minap.hu