2012. március 1-től bevezetett  menetrendben meghirdetett 0-s villamos járat helyett 2012. április 22-től a Vasgyárba utazók az Újgyőri főtérről induló autóbusz járatokat vehetik igénybe villamosbérlettel és a menetjegyek nem számozott végének kezelésével hétvégenként.

2012. március 1-től a Zöld Nyíl villamos projekt kivitelezési munkálatai miatt hétvégenként vágányzár volt az Újgyőri főtér és Felső-Majláth között, illetve a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között, így nem közlekedtek a 0-s villamosok sem. A villamospótló autóbuszokon végzett utasszámlálások alapján, az alacsony kihasználtság miatt április 22-től (vasárnap) megszűnik a 0-s villamosjárat és a 0VP autóbuszok közlekedtetése.
A Vasgyárba közlekedő utasok az Újgyőri főtéren villamosbérletükkel vehetik igénybe az Újgyőri főtér és a Vasgyár megállók között a 9-es, 19-es, 21-es, 29-es, 67-es és 68-as autóbuszokat. A menetjeggyel utazóknak az 1-es villamosról az Újgyőri főtéren átszállva a menetjegy nem számozott végét kell érvényesíteni a Vasgyárig történő utazásukhoz az említett járatokon. A Vasgyár megállóhelyen a villamos helyett a 9-es, 19-es, 21-es, 29-es, 67-es és 68-as autóbuszokra felszálló utasok, érvényesítve jegyüket az Újgyőri főtérig utazva a villamosra át tudnak szállni. Az átszállást követően, az autóbuszon kezelt menetjeggyel utazhatnak tovább, de a villamoson is kezelni kell jegyüket, a jegy nem számozott végén érvényesítve azt.
– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –