2-es körzet. Kampánycsend lesz

Dr. Csiszár Miklós Miskolc jegyzője  az alábbiakról tájékoztatta az eszakhirnok.hu-t a hétvégi választásokkal kapcsolatban.

 

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 40. § (2) bekezdése szerint a szavazás napján 0 órától 19 óráig választási kampányt folytatni tilos. A 41. § szerint a kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás (szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása), pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát elhelyezése, a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton. (archív fotó)

A fentiekre figyelemmel a szavazás napján (vasárnap) 0 órától megjelenő sajtótermékben politikai, választási plakát, stb. nem jelenhet meg, mert ez a kampánycsend megsértésének minősül. Álláspontom szerint vasárnap előtt megjelenő (pl. szombat) sajtótermékben lehetséges politikai, választási hirdetések közlése.

Tisztelettel:

Dr. Csiszár Miklós
jegyző