Miskolcon is. A madaras Teszkó viheti a Corát

Jóváhagyta az Európai Bizottság szerdán , hogy az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t. Ezzel Magyarországon két hipermarketlánc marad, a Tesco-hálózat, valamint a jelenlegi 12 üzletét hét új áruházzal gyarapító Auchan-lánc. Budapestet bekeríthetik. 

A tulajdonoscserével az Auchan megjelenik Szolnokon, Szegeden és Debrecenben, emellett két üzlete lehet Miskolcon, ahol most Cora- és Auchan-áruház is van, előbbi a város délkeleti részén, utóbbi az északkeletin. Emellett az Auchan körbefonhatja – majdnem az M0-s mentén – szinte egész Budapestet, északról indulva van vagy lesz áruháza Solymáron, Budakalászon (ez most Cora), Dunakeszin, Fóton (ez szintén Cora), Csömörnél, Maglódnál, Soroksáron, a Csepel-szigeten Dunakeszinél, valamint Törökbálinton és Budaörsön.

Az Auchan tavaly decemberben jelentette be, hogy megveszi a Cora Magyarországot, az akkori közlemény szerint az Auchan csoport és a Louis Delhaize csoport között megállapodás született arról, hogy az Auchan Magyarország felvásárolja a Magyar Hipermarket Kft. hét magyarországi Cora hipermarketét, a hozzájuk tartozó földterületeket és butiksorokat. A vásárlással emellett az Auchan a későbbi terjeszkedéshez jó fekvésű telkekhez is jut későbbi békéscsabai, pécsi és kecskeméti újabb áruháznyitásokhoz (bár Kecskeméten már jelen van). A decemberi hírek szerint az Auchan valamennyi üzletet megtartja, és tovább foglalkoztatja a Cora 2700 dolgozóját.