„Ez akkora hazugság, hogy  ennek neki lehet támaszkodni”– ezt mondta szó szerint Kriza Ákos, reagálva Földesi Norbert március 22-ei kijelentésére, mely szerint a holding végrehajtás alatt áll, emlékeztetett a történésekre Dobos Tímea, a városháza sajtószóvivője a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva.

 Ezzel a kijelentéssel az MSZP frakcióvezetője alaptalanul kockáztatta a város gazdasági társaságainak üzleti jó hírét – emlékeztet a közlemény a polgármester szavaira –, hiszen önkormányzati képviselőhöz teljességgel méltatlan, ha valaki saját városának gazdasági társaságának érdekei ellen szól, különösen ha a cégcsoport hitelét akarja aláásni.

„Akik a közgyűlés adását nyomon követik, vagy ott voltak a közgyűlésen, azok jól tudják, hogy pontosan ez hangzott el. De azt is tudja mindenki, hogy egy időközi önkormányzati választás célegyenesébe érkeztünk” – szögezi le a városháza közleménye, amely így zárul: „természetesen Földesi Norbert akkor fordul a bírósághoz, amikor akar. Ehhez joga van.”

Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője a szállítói tartozásokkal kapcsolatban elmondta, azokat folyamatosan rendezik az érintettekkel.