A közép- és kelet-európai országokban  tapasztalható, a nyugati piacokhoz képest viszonylag kedvezőbb növekedésnek köszönhetően a világ műanyaggyártói manapság erre a régióra összpontosítanak, ahol kutatások szerint a poliuretán-felhasználás a 2009-es 754.265 tonnás szintről 2014-re 924.690 tonnára bővül – mondta Ding Jiansheng, a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója kedden, a hollandiai Maastrichtban az UTECH Europe 2012 rendezvényen tartott nyitóelőadásában.

A Wanhua-BorsodChemnek az eseményről beszámoló közleménye szerint a világ poliuretán-gyártóinak legfontosabb nemzetközi szakmai rendezvényén a világ 90 országából mintegy háromezer érdeklődő volt jelen. Az UTECH Europe 2012 történetében ez volt az első alkalom, hogy a vitaindító előadást kínai vegyipari szakember tartotta.
Ding Jiansheng előadásában kiemelte, hogy az elmúlt évtized páratlan növekedést hozott Kínában és a kínai poliuretán iparágban egyaránt: a gyorsan növekvő keresletnek köszönhetően Kína elsődleges célpiaccá vált, és majdnem valamennyi új nyersanyagtermelő kapacitás Kínában vagy Kína közvetlen közelében épült föl.
Az elnök-vezérigazgató a cég közleménye szerint előadásában kiemelte a globális partnerkapcsolatok kialakításának fontosságát.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a BorsodChem a Wanhua csoport tagjaként megerősíti fontos pozícióját Európában azzal, hogy folyamatosan magas minőségű metilén-difenil-di-izocianátot (MDI) állít elő, továbbá azáltal, hogy a térség legnagyobb toluilén-di-izocianát (TDI) gyártója.
Véleménye szerint a kínai és nyugati multinacionális vállalatok hatékony alapiparágat építettek ki, amely nettó exportőrré válik, aminek nagy hatása lesz a nemzetközi poliuretán szektorra.
A UTECH Europe 2012 volt az első olyan rendezvény, amelyen a Wanhua és a BorsodChem együttesen, összekapcsolt márkanév alatt jelent meg a nemzetközi szakmai közvélemény előtt. A rendezvényen a Wanhua-BorsodChem mutatta be a legnagyobb kiállítási területen termékkínálatának innovatív poliuretán termékeit.
A Wanhua-BorsodChem MDI, TDI, PVC, vegyipari alapanyagok, speciális vegyszerek és petrolkémiai anyagok egyik vezető európai gyártója. A vállalat központja Kazincbarcikán található, emellett hét országban rendelkezik leányvállalatokkal vagy fióktelephelyekkel. A vállalat 2010-ben 750 millió euró nettó árbevételt ért el.