45 napja várunk Rózsa Edit válaszára.. Még mindig tartozik a városnak?

Rózsa Edit válaszára 45 napja várunk. Az üzletasszony az idén is egy sikeres gasztró-fesztivált rendezett Miskolcon, de 45 nappal ezelőtt még tartozott a városnak egy pár millióval. Erről érdeklődtünk.
Soha nem voltak még ennyien, a szervezők szerint 300 ezren a Kocsonyafesztiválon. A fesztivál arca, Rózsa Edit viszont megosztja a közvéleményt, ha másért nem, azért, mert a férje a város korábbi szoci alpolgármestere volt. Kaszál, vagy bukik a Rózsa Edit-féle Több mint legenda közhasznú alapítvány, amely mindenhol úgy szerepel, mint a szervező cég. Aki végigsétált a fesztiválon, nem kell hozzá szakembernek lenni, hogy észlelje, itt bizony nem filléreskedtek a szervezők, a színpadokon egymást váltották a zenekarok, köztük jónéhány, minden bizonnyal nem olcsó fellépővel. Rendező, mentők, biztonsági emberek, önkéntesek, polgárőrök bukkantak fel lépten-nyomon, reggelre pedig mindig ki volt takarítva a város. Az eszakhirnok. hu értesülései szerint a város is belenyúlt a zsebébe.
A területhasználati díj 13 millió lett volna, a kaució ugyanennyi. Helyette: 500 ezer forintot kért a város és 1,5 millió forintot kaucióként (ami, ha mindent rendben, nincs zsírfolt a főutcán pl., mint
tavaly, akkor visszakapnak a szervezők.) Az MVK Zrt. forgalom eltereléseinek költsége csaknem 6 millió forint, amiért szintén nem kellett fizetnie a fesztivál szervezőinek egy fillért sem. Grátisz volt a karácsonyi díszkivilágítás, amely éppen a fesztivál miatt maradt fent. A lapunk értesülései szerint az alapítványnak vannak tartozásai is. Nincs kifizetve a 2010-es hóeltakarítás a Városgazdának fél millió értékben, a békákat készítő SzocioProduktnak 3.8 millióval sáros a Több mint legenda.
2010-ben a Miskolci Önkormányzat és cégei összesen 32,3 millió forint adtak a rendezvényre, a minisztérium pedig 13 milliót.
A rendezők bevételeit megdobhatta a közterületek bérbeadása az árusok részére. Számítások szerint ennek összege ebben az évben elérte a 10 milliót, és voltak a rendezvénynek szponzorai is.