Nagymosás előtt. Elkapták a magyar sportoló Doky  gyilkosait

 Vád alá helyeztek három  férfit, akiket a magyar Tóth László-Doky meggyilkolásával vádolnak.

 

A rendőrkapitányság sajtónyilatkozata szerint azokat a 23, 27 és 29 éves tornai ( Turňa nad Bodvou) férfiakat, gyanúsítják Tóth László-Doky meggyilkolásával, illetve az abban való közreműködéssel, akiket még hétfőn délután tartóztattak le. A nyomozók megtalálták náluk azokat az öltözékeket is, amelyeket éppen az elfogásuk előtti pillanatokban készültek kimosni.

A gyanúsítottakat őrizetbe vették, s javaslatot tettek a vizsgálati fogság kiszabására is. Amennyiben bűnösségük bebizonyosodik, úgy 7-10 évnyi börtönbüntetés vár rájuk.

A nyomozás eddigi adatai alapján a 30 éves sportoló bátyjával és barátaival tartózkodott az aznap diszkóként működő kultúrházban. Tóth szóváltásba keveredett a kidobóval, akihez még ketten is csatlakoztak és úgy megverték a sportolót, hogy az alig tudott felállni.

Az alkalmi szórakozóhely lemezlovasa és néhány jóérzésű vendég kimenekítette Tóthot, és hogy megóvják a támadóktól, bezárták az egyik helyiségbe. A három gyanúsított nem sokkal később rátörte az ajtót, de Tóth az ablakon át megszökött előlük. A támadók utána eredtek.

A bűncselekmény további lefolyásáról egyelőre nincs közvetlen információ, annyi biztos csupán, hogy Tóth holttestét hétfő reggel Szádudvarnok (Dvorníky) közelében találták meg.

Forrás: parameter.sk