2-es körzet. Ruskó: gyár helyett inkább park épüljön!

A Martin-Kertváros és Szirma közötti ipari területet zöld övezetté nyilváníttatná a képviselőjelölt. Park legyen ott!
„Megválasztásom esetén kezdeményezni fogom, hogy a Martin-Kertváros és Szirma között húzódó, jelenleg beépítetlen ipari terület új, zöld területi besorolást kapjon. Tapasztalataim szerint ugyanis a környéken élő emberek leginkább attól tartanak, hogy a területen egyszer majd olyan beruházásokat indítanak el, amelyek tönkre tehetik a két településrész kertvárosi hangulatát, csökkentenék a környéken található lakóingatlanok értékét. Jelenleg ugyan nincs szó erről, a jogszabály-változtatással azt szeretnénk elkerülni, hogy ilyesmi fel se merülhessen” – jelentette ki Ruskó Zoltán, az MSZP és a Zöld Utcák mozgalom által is támogatott képviselőjelölt csütörtökön (képünkön balra). Mint mondta, ipari létesítmények építésére Miskolc más területei is alkalmasak, így az említett helyszínen inkább azt a kertvárosi parkot kellene megépíteni, melynek a tervei már évekkel ezelőtt elkészültek. Lenne ott sétány, mesterséges tó, s természetesen játszótér is a gyerekeknek.

 

A képviselőjelölt arról is beszélt, hogy az elmúlt hetekben személyes találkozókon, telefonon, e-mailen több száz emberrel tudott szót váltani. A kertvárosiak elsősorban a két kertvárost összekötő kerékpárút megépítésének szükségességét, a buszközlekedés fejlesztését, a csapadékvíz-elvezető rendszer továbbépítését, új játszóterek létrehozását említették, mint megoldandó feladatot. Ő maga egyetért ezekkel a törekvésekkel, mint ahogyan azokkal is, hogy a város bővítse a térfigyelő kamerarendszert, vagy azzal, hogy épüljön ki egy, a nyugdíjasokat vészhelyzetben segítő jelzőrendszer. „Ha megválasztanak, ezeket az elképzeléseket fogom képviselni a miskolci közgyűlésben” – mondta a jelölt.

Fedor Vilmos szocialista önkormányzati képviselő, aki maga is martin-kertvárosi lakos, arról beszélt, hogy a két településrész kertvárosi jellegének erősítésén túl a kertvárosi park megépítése azért is szerencsés lenne, mert a tervekben szereplő tó segítetne a belvízproblémák megoldásában. Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy két-három ásónyomnyi mélységben már előtör a talajvíz, így az ott élők még pincét sem tudnak építeni maguknak.

Mint ismert, a Giákné Bobály Judit sajnálatos halála miatt kiírt időközi önkormányzati képviselőválasztás április 22-én lesz Miskolc 2-es számú választókerületében, Martin-Kertvárosban és Szirmán-írja az eszakonline.hu