Ritkán látni olyan  alacsony nézettséget a TV2-nél főműsoridőben, mint amilyet szombaton produkált a csatorna az RTL Klub népszerű valóságshow-jával szemben.

 

Régen volt olyan alacsony a TV2 nézettsége, mint szombaton este, amikor A producerek című musicalt adta a csatorna, miközben az RTL Klub a Csillag születikkel állította maga mellé a valóságshow műfajának rajongóit. A producereket összesen 170 ezren követték figyelemmel, ami 3,7%-os közönségaránynak felel meg – ezzel párhuzamosan az RTL reality-jét 1,89 millióan látták, de még az m1-es Ben Hur-minisorozat is 512 ezer nézőt ültetett le a képernyők elé.

A kereskedelmi korosztályban egy fokkal jobban teljesített A producerek, hiszen a 88 ezer 18-49 éves néző 5%-os közönségarányt jelentett, de természetesen az RTL Klub és az m1 még így is könnyedén győzte le a nézők körében egyébként második legnépszerűbbnek számító magyar csatornát. A TV2 egyébként szombaton a 19 és 23 óra közötti sávban mindössze a negyedik helyet érte el a nézettségi versenyben, hiszen a Film+ is elé férkőzött a Spárta a köbön, valamint a Penge című filmekkel. Sőt, 21 és 23 óra között, amikor az RTL Klub a Féktelenül 2-t, a TV2 pedig a Rambo 4-et adta, még a Cool is előzött a Beépített szépség második részével.