Lehet részegezni, de Auth Magda rosszul lett        http://mediafika.blog.hu

Akadozva beszélt, furcsán hangsúlyozott, újrakezdte a szöveget, ráadásul amit egy rádióstúdióban tilos: kommentálta a hibáját, nyugtatgatta a technikusokat, megbicsaklott a hangja, nem tudott artikuláltan beszélni. Sokaknak úgy tűnhetett, részeg volt, ivott. El is terjedt gyorsan – mert hiába hirdeti egy-egy lap, a „hír szent, a vélemény szabad”, egyeseknek nem, illetve csak szűrve – részegen ült be a stúdióba. De nem. Kommentelők tucatja vonta le a következtetést, és ítélt el valakit, valamit, mert úgy hallotta hogy, vagy éppen egy médium azt sugallta, hogy.

 

Rosszul lett. Máskor is előfordult már.
„Auth Magda hírolvasó-bemondó rosszulléte miatt hibásan hangzottak el a Vasárnapi Újság című műsor hírei az MR1-Kossuth Rádióban; a bemondónő munkavégzés közben, a mikrofon mögött lett rosszul, majd kórházba szállították.”
Adott már okot az MTVA arra, hogy ne minden egyes sajtóközleményét úgy fogadják el, ahogy. De azért ha egy ilyen esetről van szó, talán nem kellene magát mértéktartónak tartó lapoknak még mélyebbre süllyedniük. Azért ez – még ha ittas is lett volna – meglehetősen messze áll a Tilos Rádiós, részeges karácsonytól.
Más dolog, hogy hibázott a szerkesztő, rendező, hogy a hírolvasót beengedték a stúdióba, ha ilyen állapotban volt. Ha akkor már olyan állapotban volt. Előbb le kellett volna keverni a hírolvasást, és az előre felvett sporthíreket előbb elindítani