Hét embert helyeztek előzetesbe a hétvégi borsodi gyilkosságok miatt

 Összesen hét embert   helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság az elmúlt hétvégén Berzéken és Hejőszalontán történt emberölések és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t. 
Gaskó Bertalan közlése szerint öt embert emberöléssel, további kettőt felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdasággal és magánlaksértéssel, illetve rongálással gyanúsítanak.
Berzéken két család korábbi nézeteltérése fajult el, az egyik család „felfegyverkezve” bement a másik lakásába, ott dulakodni kezdtek, s a támadók egyike megszúrt egy 21 éves fiatalembert. A sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A szóvivő vasárnapi közlése szerint a támadók közül két férfi ezután a helyi kocsmában összeszólalkozott egy szintén helyi, 46 éves férfival, majd távoztak. Később többekkel, botokkal felszerelkezve visszatértek az ivóba, s olyan súlyosan bántalmazták a férfit, hogy áldozatuk életét vesztette. A rendőrség a berzéki ügyben emberölés, valamint életveszélyt okozó testi sértés, illetve felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság, magánlaksértés és rongálás miatt indított büntetőeljárást.
Hejőszalontán ittas emberek keveredtek utcai szóváltásba, s eközben egy 44 éves bőcsi férfi megszúrt két embert, közülük egy 19 éves helyi lakos a kórházban belehalt sérüléseibe. A másik sértett, egy 39 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A bőcsi férfi ellen több emberen elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt indult eljárást.P1370799_640x480