A törvényi előírásoknak megfelelően  a szombati DVTK – Paks mérkőzéstől kezdődően a lelátón nem, csak a kijelölt dohányzóhelyeken lehet rágyújtani – írja a DVTK hivatalos oldala.

Április elsejétől lejárt a türelmi idő a a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény szigorítása kapcsán. Az 1999. évi XLII. törvény 1. § d) bekezdés értelmében a nem szabadidős jellegű sportrendezvényekre is vonatkoznak a korlátozások.
A Diósgyőr a sport és az élet minden területén a jogkövető magatartás híve, ezért a Diósgyőri Stadion szabályai is megváltoznak.
A törvényi előírásoknak megfelelően a szombati DVTK – Paks mérkőzéstől kezdődően a lelátón nem, csak a kijelölt dohányzóhelyeken lehet rágyújtani.
A táblával jelölt és hamutállal ellátott dohányzó helyek a következők:
napos oldal: a büfé jobb és bal oldalán
tribün: a villamossínek felé eső oldalon a lépcső alatt, a mellékhelyiségek mellett, illetve a gyár felőli oldalon a lépcső teraszán
állóhely: V, Y, L, O szektorok alatt (a középső nyugdíjas, a középső ultra-, a középső gyár felőli hazai, és a középső vendégszektor alatt)
A szabályokat be nem tartókat a biztonsági szolgálat tagjai figyelmeztetik, szükség esetén kivezetik a lelátóról.