Tamás Barna nem engedte be a Jobbikosokat?

Bánrévén Korondi Miklós és Endrésik Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselői, Bikki Zoltán, a bánrévei és Kisgergely András a Jobbik ózdi elnöke tartottbeszédet.

 

Április 15-ével országosan több mint 400 járatot vesznek ki a vasúti rendszerből, mondta Endrésik Zsolt – melyeket a tavaszi menetrendből már töröltek. A leállított vonatok közül nagyon sok érinti például a Miskolc – Ózd vonalat is, ahonnan nyolc járatot töröltek. A képviselő szerint a járatok megritkítása már a munkába járást veszélyezteti, egyben a térség még az eddiginél is gyorsabb leszakadásához fog vezetni.

Korondi Miklós felszólásában úgy vélte, a vonatritkítások ismételt vonalbezárásokhoz fognak vezetni. Több mint 400 vonatot vesznek ki a vonatközlekedés rendjéből, ami azt jelenti, hogy hamarosan mindenhol munkakörök fognak megszűnni – vélte az országgyűlési képviselő.

„Információim szerint országosan körülbelül 3000 vasutasnak fog megszűnni a munkahelye ezáltal, ám nem csak a vasutasok munkahelye van veszélyben, hanem a máshol dolgozó vidéki embereké is, hiszen ezekkel a vonatokkal járnak, jártak dolgozni. Azt gondolom, hogy a 450 forintos benzinnel nem fognak tudni egyetlen munkahelyet sem megközelíteni. A mellékvonalak ellehetetlenítése pedig a vidék halála” – tette hozzá a képviselő.

Bánrévéről aztán vonattal Putnokra utaztak a jobbikosok, ahol Tamás Barnabás országgyűlési képviselőn szerették volna számon kérni választási ígéreteit. A képviselőhöz hiába csengettek, nem nyitottak ajtót, így kérdéseiket a postaládában helyezték el a demonstrálók.