Járdát építenek, patakmedret takarítanak, földutakat tesznek rendbe azok a munkások, akik a startmunka program keretében dolgoznak Mezőkövesden. A dél-borsodi településen e lehetőség révén mintegy 115 fő jutott értékteremtő munkához.

 

Március 1-jével Mezőkövesden is elindult a Startmunka-program. E hónap első napján 115 fő vette fel a munkát, vett részt a munkavédelmi és balesetvédelmi oktatáson és vette át munkaruháját és a szükséges eszközöket. Azóta eltelt közel egy hónap alatt látványos, értékes eredményekről lehet beszámolni.
„Jelenleg a program résztvevői a Jegenyesoron járdát építenek, a Katonai úton és több út környékének rendbetételét, takarítását végzik, valamint a Pece-patakot takarították ki. A későbbiekben pedig a földutakat teszik majd rendbe, illetve a csapadékvíz-elvezetési munkákban is részt vesznek.” – mondta dr. Fekete Zoltán polgármester.
A program nagy előnye amellett, hogy a városban 115 embernek ad értékteremtő munkalehetőséget, az az, hogy az állam most nemcsak a 115 ember bérét, hanem az ahhoz szükséges eszközöket és felszereléseket is biztosítja.
A program résztvevői az elkövetkezendő hetekben folytatják az elkezdett munkát, hozzájárulva ehhez Mezőkövesd élhetőbbé tételéhez, továbbfejlődéséhez.