Magyar bérgyilkost tartóztattak  fel a kanadai határőrség információi alapján, akinek így nem sikerült bejutnia Kanadába – írja a kanadai Hamilton város helyi lapja, a The Spectator. A lap meg nem nevezett forrásból származó információi szerint a bérgyilkosnak az volt a feladata, hogy öljön meg több olyan embert, akik a Hamiltonban lefülelt magyar emberkereskedő bűnszervezet tagjainak keresztbe tettek.

 A „Gyilkos” néven emlegetett magyar férfinak – Cs. Józsefnek – több embert is meg kellett volna ölnie: az emberkereskedelmi ügyben eljáró ügyészt, Toni Skaricát, két, az üggyel foglalkozó nyomozót, és a kanadai rendőrségnek tanúskodó csicskákat.

A Kanadában felderített emberkereskedelmi ügy lényege, hogy a mintegy tucatnyi gyanúsított – a Veszprém megyei Pápáról kivándorolt roma családok tagjai – bűnszervezetet építettek ki Hamiltonban, ahol jól menő építkezési vállalkozásuknál ingyen dolgoztattak Magyarországról Kanadába csábított csicskásokat. Az összesen tizenkilenc áldozat egybehangzóan állítja, hogy jól fizető állás ígéretével csalták őket Kanadába, ehelyett azonban ingyen munkát vártak tőlük, pincékben szállásolták el, és állandó félelemben tartották őket. A kanadai hatóságok szerint a csicskásokon nemcsak a rabszolgamunka révén kerestek a gyanúsítottak, hanem úgy is, hogy lopásra kényszerítették őket, illetve szociális segélyeket vettek fel utánuk. Mind az elkövetők, mind az áldozatok menedékjogot kértek arra hivatkozva, hogy Magyarországon roma származásuk miatt üldöztetésnek vannak kitéve-írja az origo.hu