A Google lerántotta  a leplet high-tech szemüvegéről – a jelenleg tesztelés alatt álló kivetített valóság-szemüveg jövőre akár piacra is kerülhet.

A Google lerántotta végre a leplet a nagy titokban készülő kiterjesztett valóság-szemüvegének (Augmented Reality-AR) prototipusáról. A cég a Google+ közösségi portálon mutatta be a valóságot a virtuális világgal kiegészítő Project Glass nevű szemüveget. Az oldalon közzétett „fantáziavideó” minimalista dizájnról árulkodik: a készülékhez mikrofon, és félig áttetsző képernyő tartozik, amely a felhasználó jobb szeme elé vetíti ki a szükséges, illetve a kért információkat – gyakorlatilag olyan, mintha az okostelefonunkat használnák, de az élmény ezerszer jobb lehet…
A szemüveg kivetíti elénk amit akarunk, netezhetünk, csetelhetünk a barátainkkal, fényképet készíthetünk – szinte bármire hangutasítást adhatunk. A legjobb az egészben, hogy miközben a (jobb) szemünk elött történik minden, a másik szemünkkel egészen más dolgokon „tarthatjuk”.
Az AR-szemüvegről megjelent egy videó is, ami, nos finoman szólva is lenyűgözött minket. Csak néhány dolog: a szolgáltatások között szerepel a Google Maps, amely apró nyilakkal jelzi a szemüveg viselőjének a célállomásához vezető helyes irányt, akárha privát idegenvezetőnk lenne, aki előttünk mutatja az utat. A kisfilmben látható, hogy az egyik szereplő szemüveglencséjén például apró figyelmeztetés jelenik meg, amikor szöveges üzenetet kap a barátjától. Miközben pedig bediktálja a saját válaszát, egy mikrofon képe tűnik fel a lencsébe épített képernyőn.
Hogy a projekt végeredménye mikor jelenik meg a boltok polcain arra nézve a Google nem árult el még semmit, de nem kizárt, hogy jövő év végére már bárki számára elérhetők lesznek, ráadásul többféle színben és formában hozzák forgalomba.
Ezt a videó április 4-én került ki a YouTube-re és egy nap alatt közel 2 millión nézték meg: