Felgyújtotta 20 millióra biztosított házát a cigány „politikus”, majd rasszizmust kiáltott

Jelentős kárt okozó csalás  kísérletével vádolják a dabasi bíróságon a helyi kisebbségi önkormányzat egyik korábbi vezetőjét. A cigányasszony saját házát gyújtotta fel a biztosítási pénz reményében.

 

Nagy értékű biztosítási csalással gyanúsítják a dabasi kisebbségi önkormányzat korábbi elnökhelyettesét és a nő élettársát.
A Blikk információi szerint Horváth Lídia háza 2009. április 7-én hajnalban égett ki. Az asszony bosszúról beszélt. Szerinte a környéken a „romák ellen intézett támadások kapcsán gyakorolt szószólói munkája miatt kellett ily módon lakolnia”. A mindvégig kulcsra zárt ház, a nyílászárók sértetlensége, a helyszínen talált égésgyorsító, valamint a korábban a pár milliós házra kötött, irreálisan magas, 20 millió forint értékű biztosítás miatt a rendőrség gyanúja a cigányasszonyra terelődött. A sértettből gyanúsított lett.
A tárgyalássorozat jelenleg Horváth Lídia és élettársa távollétében zajlik, ugyanis feltehetően még az országból is elmenekültek a felelősségre vonás elől.
A lap úgy tudja, az élettárs tűnt el először, majd hetekre rá követte őt a nő is is. A Budapest Környéki Törvényszéken azt közölték, hogy valóban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a két vádlott ellen, itthon és külföldön is keresik. Azonban ez a tárgyalást nem zavarja, távollétükben is hozhatnak ítéletet.
A Blikk információi szerint Kanadában és Hollandiában keresik őket főként a rendőrök. Akár öt év börtönt is lehet kapni ezért a bűncselekményért. A kiszabott büntetést pedig az elcsalni akart összegtől is függ.