2-es körzet. Takács Gábor (fidesz) elintézte: önálló lesz a martintelepi iskola

Önálló intézmény lehet a martin-kertvárosi Arany János Általános Iskola, erről csütörtökön délután rendkívüli szülői értekezleten tájékoztatott az iskola és a város vezetése.

 

Hétfőn már tartottak egy egyeztetést a szülőkkel az intézményben. Az ugyanis eddig a szirmai Bem József Általános Iskolának volt a tagiskolája, az azonban vélhetően egyházi fenntartásba kerül. Olyan elképzelés született, hogy ezt követően az Arany János iskola a Szabó Lőrinc tagiskolájaként működjön tovább. Ezt azonban sem a szülők, sem az iskola vezetése nem szerette volna, így a hétfői egyeztetésen az intézmény önállóságáért álltak ki. Takács Gábor, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje konkrét segítő kezet is nyújtott, amikor felvállalta a közvetítést az iskola és a szülők, illetve az önkormányzat között.P1370779_640x480P1370761_640x480

Takács Gábor hangsúlyozta, hogy mint egykori diák érezte szükségét, hogy segítő kezet nyújtson. Úgy tapasztalta, hogy egyesek kihasználták a közösség félelmeit, az iskola jövője iránt érzett érzelmi indulatokat, és ezt saját politikai érdeküknek megfelelően akarták felhasználni. Ezért is döntött úgy, hogy megkeresi Kiss Gábor alpolgármestert a tantestület felhatalmazásával. Éjszakába nyúló egyeztetéseknek és megfeszített munkának köszönhetően kidolgozták a közgyűlési előterjesztést, amely önálló, független működést biztosít az iskolának.

Az iskolában megjelent Csöbör Katalin, a terület országgyűlési képviselője is-írja a minap.hu Egy névtelenséget kérő szülő az eszakhirnok.hu-nak elmondta. A Fidesz csinált egy problémát és azt villámgyorsan megoldotta, minden bizonnyal a választásra tekintettel.