No para. Havi 8000, és házhoz megy az orvos

Január óta adómentes  béren kívüli juttatásként adható az egészségbiztosítás, de ilyen szerződést bárki köthet magának is. A biztosítási díj nagysága függ a biztosított életkorától és a választott szolgáltatási csomagtól. A legfiatalabbaknak (25 év alatt) havi ötezer forintba kerül az alapcsomag a Generalinál (a többi biztosító eddig nem jelent meg konkrét ajánlattal), a harmincasoknak ugyanezért havi hatezert, a negyveneseknek hét-nyolcezret, az ötveneseknek kilencezret kell fizetniük. Az alapcsomag járóbeteg-ellátást, labor- és diagnosztikai vizsgálatokat tartalmaz.

 

A legfiatalabbaknak nyolcezer forintnál kezdődik a terhesgondozást, házi vizitet, betegszállítást és ambuláns műtéteket is fedező szolgáltatási csomag. A legdrágább, 12 ezer forinttól induló extra csomag VIP-szintű kórházi fekvőbeteg-ellátást is tartalmaz.

Ha egy munkáltató a cafeteria keretéből csoportosan köt biztosítást, a dolgozók életkorától függetlenül egységes díjjal, havi hétezer forintért hozzájuthatnak a szakellátáshoz és a diagnosztikai szolgáltatásokhoz a Generalinál. Kivétel nélkül mindenkinek jár a személyre szabott preventív szűrőprogram, és a biztosítottak betegség esetén korlátlanul juthatnak egészségügyi ellátáshoz az ország egész területén a biztosító partnerkórházaiban.