Jövő hétig már nem lesznek húsz fokok, a hét utolsó napjaiban egy hidegfront alakítja majd időjárásunkat, szombaton többfelé, vasárnap már csak elszórtan várható eső, zápor, vasárnap hózáporok, az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. Húsvétra lehűlés jön.

 

Ma éjszaka gyengén és erősen felhős időszakok és helyek egyaránt lesznek, szórványosan várható zápor.

Csütörtök délelőtt csak időnként, délután már gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, emellett délelőtt több, délután kevesebb napsütésre számíthatunk. Többfelé lesz zápor, zivatar, egy-egy hevesebb zivatargócban jelentősebb mennyiségű csapadék is lehullhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18, 23 között alakul.Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid időre szakadozik fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar.

Kezdetben változó irányú, majd az északnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 19 fok között várható.Szombaton többfelé, vasárnap már csak elszórtan várható eső, zápor, vasárnap hózáporok. Erős lehűlés várható, reggelenként akár fagyhat is.

MTI