Eperjes a pszichiátrián

A Blikk értesülései szerint Eperjes  Károlyt a Kútvölgyi Klinika pszichiátriai osztályán kezelik, barátai szerint túlhajtotta magát. Eperjes nemrég otthagyta az Új Színházat, annak ellenére, hogy az új igazgatóval mély barátságot ápol.

 

A bulvárlap úgy tudja, hogy nem az Új Színházban lett rosszul Eperjes Károly, hanem a szerettei vitték be a klinikára a hét végén.

A Kossuth-díjas színész a barátai szerint túlhajtotta magát, úgy, mint számtalanszor korábban, de eddig egyszer sem került kórházba emiatt. A Blikk bejutott a kórházba, ahol megtalálták a színészt, aki azonban nem kívánt hosszan válaszolni arra a kérdésre, hogy mekkora a baj. „Köszönöm szépen az érdeklődést, de hagyjuk” – válaszolta, majd elköszönt.

Délután fél háromkor a veszport.hu újabb információkkal szolgált Eperjes ügyében, eszerint Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója meglátogatta a színészt a kórházban, és elmondása szerint Eperjes maga vonult be a klinikára. „Ennek oka az volt, hogy tüdőgyulladása elhúzódott, az arra szedett antibiotikumok pedig jelentősen megviselték immunrendszerét. Emellett ugyanúgy dolgozott és járta az országot, de alvászavarai miatt nem tudta kipihenni magát. A fővárosi Kútvölgyi Kórházban egyrészt erre van lehetősége, másrészt kiderülhet, mi is pontosan az alapbetegsége. Ehhez pedig a pszichiátriai osztályon találtak megfelelő körülményeket” – mondta a lapnak Oberfrank Pál.

Mint ismert, Eperjes Károly március 19-én döntött úgy, hogy otthagyja az Új Színházat, annak ellenére, hogy mély barátságot ápol a színház új igazgatójával, Dörner Györggyel, sőt a hírek szerint még lobbizott is a kinevezéséért. A döntés mögött az állhat, hogy Eperjes állítólag csak három rendezővel lett volna hajlandó együtt dolgozni, de az Új Színház a velük való kizárólagos munkát nem biztosította.