Újra a közlekedők igényéhez igazítják  a Dayka Gábor – Kis-Hunyad utcák kereszteződésének forgalmi rendjét. A Dayka Gábor utca fejlesztése, négysávúsítása, meghosszabítása és kétirányúsítása után jelentősen megváltozott a kereszteződésben a közlekedés, amely nem nyerte el az autósok tetszését. Így most másodszor is igazítanak rajta. A Dayka Gábor utcai útépítés kapcsán a Dayka Gábor – Kis-Hunyad utca kereszteződésében a Kis-Hunyad utcáról a Dayka Gábor utcára megszűnt a balra kanyarodás lehetősége. A beruházás megvalósítása után azonban az volt a tapasztalat, hogy a balra kanyarodás igénye megmaradt.

A fentiek alapján a Dayka G. – Kis-Hunyad u. kereszteződés forgalmi rendje az alábbiak szerint változik: A Palóczy utca irányából engedélyezett lesz a balra kanyarodás a Dayka G. utcára. A Dayka Gábor utcai járműosztályozó sávkiosztása a Hunyadi utca irányából változik. A jobbszélső egyenes-jobbra sáv önálló jobbra kanyarodó sávvá alakul, a belső forgalmi sáv egyenes – balra kanyarodó sáv lesz. A többi mozgásirány nem változik. A kivitelezés kezdési időpontja április 2. (hétfő) lesz.

Mint ismeretes korábban a fejlesztés után az elsőbbséget is megváltoztatták és a Daykának volt elsőbbsége, míg a Kis-Hunyadot stop táblával látták el. Az autósok azonban nem tudták megszokni a megváltozott forgalmi rendet és rendszeres volt a baleset is, ami miatt visszaállították a régi rendet és a Kis-Hunyad kapta meg az elsőbbséget. minap.hu