Ezek mennek a Facsén…Repült, mert nem mosolygott eleget

Apáti-Tóth Kata műsorvezető  munkájára április 1-jétől már nem tart igényt a Duna TV. Nem elég kedves a politikusokkal.
„Kedves Mindenki! Bár Schmitt Pál hírértékét nem tudom überelni, mégis szeretném a nagy nyilvánosság elé tárni, hogy április1-től kirúgtak a Duna TV-től. Indoklást nem kaptam. Pár héttel ezelőtt viszont közölték velem: nem vagyok közszolgálati, kihallgató tisztként viselkedek a vendégekkel. Felszólítottak, hogy legyek kedvesebb az interjúalanyokkal és mosolyogjak többet, mert ha nem, végül fel is bonthatják a szerződésemet. Betartották a szavukat. Egyetértek velük. Ha az a közszolgálatiság, ami most van, akkor én tényleg nem vagyok közszolgálati”. Mindezt Apáti-Tóth Kata, a Duna TV – ezek szerint – volt műsorvezetője írta a Facebookon szombaton délután.

 

Mindez akkor, amikor az Economist volt kommunista közép- és kelet-európai országokkal foglalkozó szerkesztőségi blogja a Schmitt-üggyel kapcsolatban külön kiemeli Obersovszky Péter pénteki riporteri teljesítményét. A bejegyzés szerzője megállapítja, hogy Közép-Európában manapság ritkán látni olyan mértékű szervilizmust, mint amilyet Obersovszky produkált az államfővel készített álinterjúban.

Az Economist Schmittel kapcsolatos cikke egyébként azzal zárul, hogy az új doktori szerzésébe fogó Schmitt esetleg írhatna legközelebb disszertációt a magyar köztévére gyakorolt politikai nyomásról.