A Közterület-felügyeleti és  Rendészeti osztály, az Egészségügyi és Szociális osztály, a Gyámügyi osztály, a Rendőrség, a MIK, a MIVÍZ és az ÉMÁSZ részletes és átfogó ellenőrzést hajtott végre 2012.0329-én egyes Hunyadi és Kis-Hunyad utcai ingatlanokban. Az ellenőrzésben 20 közterület-felügyelő, 2 rendőr, és az Egészségügyi és Szociális osztály 2, a Gyámügyi osztály 2, a MIVÍZ 2, a MIK 1 és az ÉMÁSZ 2 munkatársa vett részt. A Közterület-felügyelet a lakcímbejelentési kötelezettségnek megfelelést, az állattartási viszonyokat, az udvaron történő szeméttárolást, illegális áramvételezést, a közösségi együttélés szabályait, a közegészségügyi állapotokat ellenőrizte, valamint a társosztályok ellenőrzésében végzett segítő-biztosítási közreműködést. 
Az Osztály munkatársai összesen 76 lakásból 21-ben találták otthon a lakókat és ezekben 133 személyt ellenőriztek. Számos MIK kezelésben lévő lakást lezártan, üres állapotban találtunk. Egyéb esetekben az alább felsorolt hiányosságok miatt kezdeményeztek eljárást vagy átiratot.
Eljárás kezdeményezés Feljelentés, átirat Lakcím-bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt feljelentés:
16 Lakcím-bejelentési kötelezettség hiánya miatt figyelmeztetés
1 Illegálisnak tűnő áramvételezés miatt intézkedés:
4 Állattartási körülmények miatt figyelmeztetés
2 Közös udvaron található bútor, ruházat, lom miatt figyelmeztetés a MIK felé
1 Az előzőekben részletezetteken kívül a társszervek és tárhatóságok tevékenységéről külön kimutatás készül.
A közös ellenőrzést követően a közterület-felügyelők a Belvárosba gépjárművel történő ki és behajtás kiemelt ellenőrzését végezték.