V. Molnár Judit a Víg özvegyben

Már jó ideje – Brisbane-ben  él férjével, Vladucz Zoltánnal V. Molnár Judit. ( A kép jobb oldalán)
Az egyik friss hír, hogy az ABC Classic FM-en, Ausztráliai egyik legnépszerűbb rádióállomásán leadták Judit előadásában Kodály: A csitári hegyek alatt című dalát a Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Ehhez kapcsolódik, hogy a dal elhangzása után valaki lelkesen hívta telefonon Hartay-Szabó Gergelyt, a Brisbane spirituális otthonának számító St. Albert Church zeneigazgatóját, hogy elújságolja neki a hírt: most hallott egy ragyogó hangú magyar énekesnőt a rádióban. Mire Hartay-Szabó úr így válaszolt az illetőnek: „Igen, ő énekel a templomunkban, jöjjön, hallgassa meg!”
Március közepén operettgálát adott Judit Brisbane-ben, április közepén pedig „A romantic evening of opera” címmel lesz koncertje Adelaide-ban. (Az orosz zongoraművész, Alexandr Hanysz kíséri.)
Vision in motion címmel kiállítás nyílt Melbourne-ben a Glen Eira City Council Galériában Horkay István, Orosz István, Mészáros Mihály és Andrew Mezei munkáiból. Judit a kiállítás megnyitóján énekelt.
Büszkén újságolja, hogy van olyan rajongója, aki 5 ezer kilométert is repül a kedvéért, ott van szinte minden fellépésén.
Fellépések pedig vannak, például nemrég kérték fel a Qeensland Performing Art Center kórusa szólistájának. És az sincs kizárva, hogy hasonló munka várja, mint volt Miskolcon, amikor a Miskolci Egyetemen tanított.
A bevezetőben említett meghallgatás, és annak az eredménye: az Opera Australia, ami két helyen működik – Sydney-ben és Melbourne-ben – meghallgatást hirdetett 2013-ra. Judit részt vett a próbaéneklésen, és nagy-nagy meglepetésére, meg persze örömére máris szerződést kapott: május 16-a és 26-a között A víg özvegyben lép fel Melbourne-ben. Napokon belül kezdődnek a próbák-írja a boon.hu