Gyanús fehér por hullt a padlóra , amikor a pécsi városháza egyik munkatársa felbontott egy borítékot. A küldeményt hatóságok vizsgálják, az épületet nem zárták le.

 Információink szerint a furcsa boríték a polgármesteri titkárságon landolt. Az épületet nem zárták le, a rendőrség helyszínel, a port pedig az ÁNTSZ is vizsgálja.

„Csütörtök délelőtt gyanús küldemény érkezett a pécsi Polgármesteri Hivatalba. A boríték porszerű anyagot tartalmazott, ezért értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök és a Katasztrófavédelem munkatársai megvizsgálták a küldeményt, amelyről egyértelműen megállapították, hogy robbanóanyagot, sugárzóanyagot nem tartalmaz, így annak elszállításáról a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve gondoskodott.” – olvasható a rendőrség közleményében.

A városháza sajtóreferensétől megtudtuk: az eset késő délelőtt történt, délután kettőre a hatóságok levonultak a területről, a vizsgálat már nem a helyszínen folyik. A feladó és a címzett egyelőre ismeretlen.

www.stop.hu