A bundaüggyel kapcsolatban szerdán  meggyanúsították a REAC egykori, a DVTK jelenlegi kapusát, F. Balázst. Csütörtökön a klub szerződést bontott a labdarúgóval.

 

A kontraktus felbontásáról a piros-fehérek hivatalos honlapja számolt be.
– Farkas Balázs arról tájékoztatott, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kihallgatta, és a kihallgatás végén meg is gyanúsította egy diósgyőri pályafutását megelőzően lejátszott mérkőzés eredményének befolyásolásával – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Ahogy korábban elmondtam, számunkra rendkívül fontos, hogy a gyanú árnyéka se vetüljön a klubra, mert a Diósgyőr FC Kft. a törvényesség, a transzparens működés mellett tör lándzsát, létkérdés, hogy a nevünket tisztán tartsuk – ismételte meg a Lippai előállítása után elmondottakat a klubvezető.

Az MLSZ március elsején életbe lépett szabálymódosítása értelmében Farkas Balázsra eltiltás vár, ennek következtében biztosan nem látogathatná a DVTK edzéseit, nem léphet pályára a jogerős bírósági döntésig, amire akár évek múlva kerülhet sor.

Csütörtökön szerződést bontottak F. Balázzsal, az ügyet lezártnak tekintik, azzal nem kívánnak a továbbiakban foglalkozni.

Farkas mellett a REAC egy másik egykori kapusát, a jelenleg a Mezőkövesdben védő Sz. Leventét is meggyanúsította a főügyészség.