Szemrebbenés nélkül letagadta. A nagy miskolci adóslista.

Van rajta néhány ügyvédi iroda, de  találhatunk rajta használtautó-kereskedőt, taxis vállalkozót is. A legnagyobb adósok között még mindig szerepel a miskolci ingatlanok fölött is diszponáló budapesti székhelyű Feuer-1 Kft., aminek tulajdonosa legutóbb munkatárunkkal beszélve szemrebbenés nélkül letagadta, hogy bármi köze lenne a céghez – illetve az annak Miskolccal szemben fennálló majd 11 millió forintot megközelítő adótartozásához.
A csomagolástechnikával foglakozó(?) GBP-Tex Kft. sem marad el sokkal a Feuer-1-től, a cég 10,55 millió forinttal sáros az önkormányzatnak, de hogy miért nem fizet, azt csak sejteni lehet; a vállalkozás telefonszámain nem kapcsolható előfizető.
Részben saját cég a listavezető
A rekorder még mindig a Széchenyi-negyed fejlesztő-beruházó projektcége, a Miskolci Belvárosi Fejlesztés (MBF) Kft., ami egynegyed részben a MIK Zrt. tulajdonában van. Mint Kakas Zoltán korábban már elmondta, az MBF Kft. folyószámláját hiába próbálják inkasszózni, a bank gyakorlatilag már előttük minden pénzt leemel róla. Gelléri Tamás, az MBF Kft. egyik ügyvezetője akkor munkatársunk kérdésére elmondta, a 14 millió forintos adókötelezettségüket nem ismerik el, ennek fele lehet adótartozás, a többit az adóosztály „csapta hozzá” kamat és büntetés címen. Hogy azóta sem történt fizetés, arról az új lista tanúskodik, ezen egy forintot sem apadt az önkormányzat céggel szemben fennálló követelése-írja a boon .hu