A Hell Energy a helyi sportolási lehetőségek  és feltételek javításában nyújt segítséget a frissen alakult miskolci judo klubnak és a rendőrség közhasznú sportegyesületének.
A hátrányos helyzetű térség egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő vállalata nemcsak Szikszón megépült gyárberuházásával, de társadalmi szerepvállalásával is segíteni kívánja az itt élőket.

 

A miskolci székhelyű Hell Energy életében a társadalmi felelősségvállalás a kezdetektől a cégfilozófia egyik fontos alappillére, amelyről a lokálpatrióta vállalat már számtalanszor tanúbizonyságot tett. Ezúttal az alig egy hónapja megalakult miskolci judo klub névadó szponzori szerepét vállalta magára, amellyel az egyesületben sportoló közel 200 gyermek sporttevékenységéhez nyújt biztos anyagi hátteret. A frissen alakult klubba számos korábban már jelentős eredményeket felvonultató versenyző igazolt át, így a klub jelenleg közel 60 versenyzővel rendelkezik. A Hell Miskolci Judo Klub központi edzései a Kazinczy Általános Iskolában zajlanak, ahová nem csak a városból, de a környék településeiről is sok fiatal jár.

Emellett a klub működtet úgynevezett műhelyeket, ahol a különböző iskolákba kitelepült edzéseken az ottani tanulók sportolhatnak lakóhelyükön. „A Hell-től kapott támogatás a klubunk számára azt jelenti, hogy az ifi és junior kategóriában országos szinten is eredményes versenyzőinket a nemzetközi tornákon is el tudjuk indítani, hiszen a támogatás biztos anyagi hátteret teremt számunkra.” – mondta Flórusz János, az egyesület elnöke.

Az miskolci judo klub keretein belül az 5-6 éves korosztálytól, egészen a felnőttekig, mindenki kipróbálhatja és megismerheti ennek a sportágnak a szépségét. Azt, hogy az energiaital-gyártó cég választása, miért épp a sport támogatására esett, a vállalat régióigazgatója, Szabari József a következőképp foglalta össze: „A miskolci judo klub támogatásával tulajdonképpen a gyerekek és fiatalok szabadidős tevékenységét karoltuk fel, minél több gyerek számára nyújtva sportolási lehetőséget, amely egyrészt az egészséges életmódra való nevelés szempontjából fontos, másrészt pedig a szabadidő értelmes eltöltésére tudja ösztönözni a gyerekeket. A mai világban különösen lényeges, hogy az iskola utáni szabadidőben olyan elfoglaltságot találjanak a fiatalok, amely előnyükre válik.”

Hasonló indokok vezérelték az energiaital gyártót, amikor a 2009-ben alakult Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közhasznú Rendőr Sportegyesület támogatása mellett döntött idén. A közhasznú egyesületet két évvel ezelőtt azzal a céllal hozták létre, hogy a rendőrség állományában dolgozók és családtagjaik számára lehetőséget biztosítsanak a szolgálati sporttevékenységhez, valamint a szabadidős és tömegsport tevékenységhez.

Emellett fontos cél, hogy a mintegy 1800 fős hivatalos állomány, valamint a rendőrség szervezetén belül dolgozó 400 közalkalmazott számára az egyesület szolgálatot segítő sportbajnokságokat és versenyeket szervezzen. A főkapitányság kiképző központjában minden évben szerveznek fekvenyomó bajnokságot, lövészversenyt, terepfutást és egyéb sportversenyeket, ahol az állomány összemérheti az erejét. A rendőrség labdarúgó csapata a városi labdarúgó bajnokságban tavaly az előkelő második helyen végzett.

„A Hell által nyújtott támogatás lehetővé teszi, hogy a sportolás feltételeit javítani tudjuk az állományunkban lévő több mint kétezer fő és családjuk számára. A most kapott segítséggel fel tudjuk újítani a kiképző központ kondicionálótermében lévő gépparkunkat, illetve meg tudjuk vásárolni azokat az eszközöket, amelyek a színvonalas versenyek megrendezéséhez szükségesek, eredményes sportolóink pedig részt tudnak venni a nemzetközi megmérettetéseken is.” – mondta el a szponzorációval kapcsolatban Vanczák Zoltán, a sportegyesület elnöke. A rendőrség számára az is fontos szempont, hogy a sportolási lehetőségek javításával az állomány számára a szükséges éves fizikai felméréshez hathatós támogatást és segítséget tud nyújtani.

www.brandtrend.hu