A Miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeum is ünnepi programmal
várja az érdekelődőket március 27-én, a színházi világnapon.

 A múzeum Teátrum Pincehely Galériájában 16 órakor új kiállítás nyílik A kocka el van vetve címmel. A Teátrum Pincehely Galéria negyedévente, képzőművészeti fórumokon, elsősorban miskolci kötődésű alkotók számára szervez – nemcsak hagyományos értelemben vett – meghívásos, tematikus kiállításokat. A kiállítóhely kurátora, Urbán Tibor képzőművész ezúttal a múzeum 2010-es felújításkor, a bejáratnál felszedett, kiselejtezett fakockákból adott át egyet-egyet a felkért művészeknek, hogy annak felhasználásával hozzák létre alkotásaikat.

17 órától pedig a Múzeumi MENÜett – Románcok és receptek – című rendezvényére invitálják az érdeklődőket, amelyen többek között Krúdy Gyula írásai és némafilmrészletek segítségével idézik meg a századelő nagy primadonnáit és titkos hódolóikat. Az est vendége Fabók Mariann színművész.

A napközben érkező vendégeket színházi tárgyú rejtvényekkel várják. A helyes megfejtésekért a SZÍNPAD-KÉP sorozat egy-egy kötete jár.

A miskolci színjátszás múltját bemutató Hódolván Tháliának… című állandó kiállítás mellett az érdeklődők megtekinthetik Laczó Henriette jelmeztervező művész Kosztüm-mesék című kiállítását is.

www.kultura.hu